Mikoff elab oma planeedil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ANNIKA KOPPEL

«Ta on jõudnud ennast seal kenasti sisse seada. Need enam kui kakskümmend viis aastat skulptuuriga jändamist pole talle mõjunud. Ei jälgegi sellest lihtsavõitu askeetlikust professionaalsusest, mis Eesti skulptuuri üldiselt iseloomustab,» kirjutab Aleksander Jakovlev skulptor Mare Mikoffi kohta.

Ta kirjutab seda kataloogis, mille kaant ehib napp ja lööv kuldkirjas sõna: mikoff. Väikese tähega. Seesama Jakovlev on kunagi öelnud, et mikoff võiks väga hästi olla mõne päkapikuliigi üldnimetus.

«Mikoffi planeet on haruldane, sest sellel leidub mõistuslikku elu,» jätkab Jakovlev.

Suhteliselt haruldane seegi, et kunstnikul valmib hea kujundusega atraktiivne kataloog, mis sisaldab fotosid tema töödest, andmeid näitustest ja filmidest, valitud bibliograafiat ja Aleksander Jakovlevi saateteksti. Viimane on väärtus omaette.

«Ega ma kõigega, mida Jakovlev kirjutab, nõus ei ole,» ütleb Mikoff.

Lisaks tekstide kirjutamisele on Aleksader Jakovlev kataloogi ka kujundanud. Pilkupüüdev ja kaasahaarav see tõepoolest on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles