Collegium Musicale teeb Erkki-Sven Tüüri kooriteose «Missa brevis» Jaapani esiettekande

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Collegium Musicale koos helilooja Erkki-Sven Tüüriga hetk pärast Tüüri verivärske kooriteose Missa bresvi Eesti esiettekannet.
Collegium Musicale koos helilooja Erkki-Sven Tüüriga hetk pärast Tüüri verivärske kooriteose Missa bresvi Eesti esiettekannet. Foto: Madli-Liis Parts

Kammerkoor Collegium Musicale sõidab kolmapäeval, 8. oktoobril kontsertreisile Jaapanisse, kus antakse kokku viis kontserti ja tehakse Erkki-Sven Tüüri «Missa brevis» Jaapani esiettekanne. Kooriga sõidab kaasa ka helilooja Erkki-Sven Tüür ning ETV võttegrupp.

Collegium Musiale osaleb Jaapanis X Karuizawa Rahvusvahelisel Koorimuusikafestivalil, mille kunstiline juht on helilooja ja dirigent Ko Matshushita. Lisaks kontsertidele teeb dirigent Endrik Üksvärav festivali raames Eesti muusika õpitoa, tutvustades Arvo Pärdi, Veljo Tormise, Erkki-Sven Tüüri loomingut ja meie laulupidude traditsiooni.

Karuizawa Rahvusvahelisel Koorimuusikafestivalil laulab Collegium Musicale Karuizawa St Pauli kirikus ja Ohga kontserdisaalis. 14. oktoobril antakse kontsert Saitama linnas Kawaguchi Lilia saalis ja 15. oktoobril sõidetakse Matsumuto linna, kus kontserdikohaks on Matsumoto Agata-no-Mori Bunka-Kaikan Hall. Kontserttuuri finaaliks on 16. oktoobril kell 19 kontsert Tokyos (Dojin Christian Church). Tokyo kontserdi korraldajad on Eesti saatkond Jaapanis ja Jaapani Eesti Sõprade Ühing. Tagasi koju jõutakse 18. oktoobril.

«Jaapanis tutvustame ja laulame Eesti heliloojate loomingut. Kavas on Pärt, Tüür, Tormis ja Tally. Tervituseks on meil kaasas ka kaks lugu Jaapani heliloojate sulest,» rääkis dirigent Endrik Üksvärav. «Meil on väga hea meel, et meiega koos tuleb sellele reisile ka helilooja Erkki-Sven Tüür ja et Tokyo kontserdiga saame ühtlasi tähistada tema 55. sünnipäeva. Rõõmustav kokkusattumus on seegi, et just 15. oktoobril antakse Arvo Pärdile Tokyos üle Jaapani keisrikoja kõrgetasemeline tunnustus Premia Imperiale,» ütles Üksvärav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles