Eesti Kunstiakadeemia avab oma galerii näitusega «ava(tud) piirid»

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval kell 18 avab Eesti Kunstiakadeemia koostöös Eesti Kunstnike Liiduga uue galeriipinna Tallinna Kunstihoone sisehoovis, Vabaduse väljak 6/8.

Eesti Kunstiakadeemia galerii avanäitus koondab hetkel õppivate ja äsja lõpetanud üheksa noore kunstniku loomingu,  kes on stuudiumi jooksul õppinud Eestist väljaspool. Näitus esitab küsimusi piiridest kui nurgelistest ja katkendlikest nähtustest, visualiseerides ühtlasi seda, kuidas toored üldistused üksikjuhtumeid uurides ei kehti. 

Osalevad kunstnikud tegelevad sotsiaalsete piiridega, piiride konstrueerimise ja tühistamise aspektidega, keha ja ruumi vaheliste piirisuhetega ning piiri paradoksidega. Avades ühtaegu isiklikku suhet piiri(desse) ning rõhutades, et enamikel juhtudel ei ole piirid igikestvad, vaid antud/võetud.

Osalevad kunstnikud: Alina Orav, Henri Hütt, Johanna Jõekalda, Kati Saarits, Kristel Saan, Kristina Õllek, Pille-Riin Jaik, Sten Saarits, Uku Sepsivart
Näituse koostajad: Eda Tuulberg, Merilin Talumaa, Tiiu Parbus
Graafiline disain: Marga Berra Zubieta ja Sandrine Corbin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles