Gustav Ernesaksa stipendiumi saajad on selgunud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Raul Talmar
Dirigent Raul Talmar Foto: Peeter Langovits

Gustav Ernesaksa Fondi haldusnõukogu otsusel saab 2014. aasta Laulutaadi nimelise koorimuusika peastipendiumi dirigent Raul Talmar.

Koorimuusika edendamise stipendiumi saavad mitmekülgne muusika- ja kultuuriloo hoidja ja edasikandja Riina Roose ning helilooja ja koorijuht Pärt Uusberg. Õppestipendiumi saab noor dirigent Edmar Tuul.

Gustav Ernesaksa Fondi haldusnõukogu liikme, Aarne Saluveeri sõnul on Raul Talmari koorimuusika-alast tegevust raske ühte lausesse mahutada. «Raul on koorijuht, kes on seotud väga paljude koorimuusika valdkonnas toimuvate sünduste korraldamise ja elluaitamisega. Ta on tõeline aatemees ning hingega asja juures, alati valmis õla alla panema,» ütleb Saluveer.

Raul Talmar (1959) on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia koorijuhtimise erialal ning töötanud mitmete kooridega, sh segakoor Noorus, TTÜ Akadeemiline Naiskoor ning üle-eestiline neidudekoor Leelo. Talmar õpetab Tallinna Ülikoolis kooridirigeerimist ning annab kirjastusega «Talmar ja Põhi» välja Eesti koorimuusikat. Ta olnud mitmete üld- ja noorte laulupidude dirigent ja liigijuht ning osalenud paljude suuremate ja väiksemate koorimuusikasündmuste korraldamises.

Gustav Ernesaksa Fondi õppestipendiumi saab EMTA kooridirigeerimise tudeng Edmar Tuul.

Gustav Ernesaksa Fondi stipendiumid antakse üle Eesti Rahvusmeeskoori juubelikontserdil, mis toimub sel pühapäeval Estonia kontserdisaalis.

Gustav Ernesaksa Fond on asutatud 22. oktoobril 1993. aastal Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse, Eesti Kooriühingu, Eesti Meestelaulu Seltsi, Eesti Rahvusmeeskoori ja Eesti Muusikaakadeemia poolt. Fondi eesmärk on jäädvustada Gustav Ernesaksa mälestust ning väärtustada koorimuusika alast tegevust. Fond annab igal aastal välja Gustav Ernesaksa nimelise koorimuusika peastipendiumi ning koorimuusika edendamise - ja õppestipendiumi, mida rahastatakse Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA ning SA Eesti Rahvuskultuuri Fond poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles