Skandaalne «Alasti keiser» läheb koos teiste kunstitöödega enampakkumisele

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmikompanii Pimik poolt lavastatud Edward von Lõnguse stencili "Alasti keiser" tutvustavast videost
Kaader filmikompanii Pimik poolt lavastatud Edward von Lõnguse stencili "Alasti keiser" tutvustavast videost Foto: Kaader videost

Neljapäeval, 21. mail algusega kell 18 toimub Tartu Loomemajanduskeskuse saalis järjekordne Tartu noore kunsti oksjon. Juba kolmandat korda toimub enampakkumine samaaegselt nii oksjonisaalis kui ka veebis Osta.ee keskkonnas. Oksjonit juhib esmakordselt noor näitleja ja lavastaja Jaanika Tammaru.

Oksjonil läheb enampakkumisele kokku 72 kunstiteost 58 kunstnikult, mis ühe osaleva kunstniku Tanel Tolstingu sõnul annab kokku väga põneva pildi Eestis kujutavas kunstis toimuva kohta.

Oksjonitöödega saab lähemalt tutvuda veebikataloogis (www.noorkunst.ee/kataloog), kus saab vaadata ka videoklippe, milles oksjonitöid tutvustavad kunstiteadlased Indrek Grigor ja Hanna-Liis Kont. Saalioksjoni ajaks valmib ka oksjoni trükikataloog, mille väljaandmist toetab Tartu linn.

Saalioksjonile saab kuni 20. maini registreeruda aadressil www.noorkunst.ee.

Kõik, kellel kohapeale tulla ei õnnestu, saavad oksjonitest osa võtta arvuti vahendusel Osta.ee kaudu või kasutades Osta.ee mobiilirakendust.

Osta.ee-s on oksjonid juba avatud 8. maist ning pakkumisi on tehtud päris paljudele töödele, kõige rohkem on pakkumisi kogunud Edward von Lõnguse teos «Põrsas kotis», mille alghind oli 1 euro.

Oksjoni juhtiv Jaanika Tammaru, kes teeb oksjonidebüüdi, lõpetab sel kevadel Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti 10. lennu lavastaja ja näitleja erialal ning töötab alates 2014. aastast lavastaja, näitleja, muusiku ja koreograafina teatris Must Kast.

Oksjoni korraldaja on Tartu Loomemajanduskeskus. Koostööpartnerid ja toetajad on Eesti Kunstiakadeemia, Tartu Kunstikool, Tartu Kunstnike Liit, Osta.ee ning Redwall Digital, kes loob ja arendab oksjoni veebikeskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles