Muusikaplatvorm Meludia teeb Eesti rahvale väärt jõulukingituse

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meludia esindaja Bastien Sannac ja Pariisi Sorbonne'i ülikooli professor Kevin Kleinmann
Meludia esindaja Bastien Sannac ja Pariisi Sorbonne'i ülikooli professor Kevin Kleinmann Foto: Meludia

Rahvusvaheline  veebipõhine muusikaõppeplatvorm  Meludia otsustas pikendada koostöölepet ning kingib kõigile Eesti elanikele keskkonna tasuta kasutusõiguse kuni 31. märtsini 2016. Eestist on liitunud Meludia kasutajateks hetkeseisuga ca 18 000 inimest ja nende arv kasvab iga päevaga.

Detsembri alguses teatas Meludia, et seoses Muusika-aastaga pakuvad nad Eesti elanikele võimaluse  kasutada kuu aja jooksul tasuta Meludia rakendust,  mis võimaldab igaühel parandada mängulisel ja innovatiivsel moel oma muusikalist kirjaoskust.  Täna otsustas ettevõte , et pikendab tasuta kasutuse aega kolme kuu võrra.

«Meie tagasiside ja kogemus Eestis on nii eriline, et otsustasime kinkida kolm tasuta kuud veel lisaks,» ütles Meludia esindaja Bastien Sannac. «Eestis ringsõidul olles kohtusime suurepäraste muusikutega, muusikaõpetajatega ja noortega, kellel on väga suur huvi muusika tegemise ja muusikalise kuulmise arendamise vastu.  See oli meile väga inspireeriv ja tekitas soovi omaltpoolt pikemalt panustada,» selgitas ta.

Lisaks üksikkasutajatele on Meludiat hakanud kasutama muusikaõppe tundides ka õpetajad. Üle maailma on Meludia kasutajaid 142 riigis ning ca 500 õpetajat erinevates riikides kasutavad platvormi oma igapäevastes koolitundides õppematerjalina. Meludia tehniline lahendus võimaldab õpetajal oma õpilaste tulemustega kursis olla, et neid omakorda suunata ning juhendada.

Äsja liitus Meludia kasutajatega ka maailma üks tunnustatuimaid muusikakõrgkoole Curtis Institute of Music Philadelphias, kus on õppinud teiste hulgas ka dirigent Paavo Järvi. Alates 1. jaanuarist hakkab kool kasutama Meludiat oma igapäevases õppeprogrammis.

Meludia on laienemas ka meditsiinivaldkonda, tehes uurimisalast koostööd California Ülikooliga San Franciscos. Neuroloogia eksperdid on arvamusel, et muusikalise kuulmise treenimisega saab aeglustada tõsiste haiguste kulgu. Juba on olemas ka esimesed tulemused, mis kinnitavad häid tulemusi näiteks altzhaimeri ravis.

Pariisis tegutsev muusikaõppefirma Meludia alustas tegevust aastal 2012 ja on võitnud mitmeid prestiižseid auhindu, muuhulgas aastal 2014 rahvusvahelise innovatsioonivõistluse Concours Lépine kuldmedali ja aastal 2015 parima muusikainnovaatori kategooria finaalikoha SXSW Festivalil Austinis, Texases.

Platvormi revolutsioonilist lähenemist muusikaõppele on tunnustanud ja soovitanud paljud üle maailma tuntud muusikud ja õppejõud, sealhulgas tuntud viiuldaja Nicola Benedetti, tšellist Leonard Elschenbroich, viiuldaja Linus Roth ja MITi ning Sorbonne’i ülikooli õppejõud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles