Täna selguvad muusikapreemiate laureaadid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistatakse  rahvusvahelisel muusikapäeva ja selguvad 2012. a muusikapreemiate laureaadid.


Rahvusvaheline muusikapäev sai alguse 1975. aastal Rahvusvahelise Muusikanõukogu tollase presidendi, legendaarse viiuldaja Yehudi Menuhini eestvõtmisel ja seda tähistatakse ülemaailmselt igal aastal 1. oktoobril.

Eesti Muusikanõukogu (EMN) annab rahvusvahelisel muusikapäeval välja muusikapreemiaid 11. korda ja ühiselt Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitaliga viiendat aastat järjest.

Auhinnatseremoonia «Rahvusvaheline muusikapäev. Muusikapreemiad 2012» toimub teatris NO99, algusega 18.30, millest on võimalik vaadata ka otseülekannet ETV vahendusel (eetris 18.55). Üles astuvad ansambel U: ja VindPower, Iiris, Tallinna Kammerorkester ja kammerkoor Voces Musicales Risto Joosti dirigeerimisel ning improvisatsiooniansambel «EMTA häikijad» Anne-Liis Polli juhendamisel. Õhtu kunstiline juht on Risto Joost, lavastaja Eva Klemets.

EMN, organisatsioon, mis ühendab Eestis tegutsevaid muusikainstitutsioone, annab välja üheteistkümnendat aastat muusikapreemiaid tunnustamaks eesti muusikuid või muusikainstitutsioone.

Käesoleval aastal annab EMN välja kolm preemiat: heliloomingupreemia (toetab Eesti Autorite Ühing), interpretatsioonipreemia (toetab Merko Ehitus) ja muusikaelu tegelase preemia (toetab Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital).

Žürii, kuhu kuulub EMN juhatus ja annetajate esindaja, valib preemia laureaadid Eesti Muusikanõukogu liikmete poolt üles seatud kandidaatide hulgast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles