Tenfold Rabbit esitleb reedel Tallinnas oma esikalbumit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli esikalbumi «Travel the World» plaadiümbris.
Ansambli esikalbumi «Travel the World» plaadiümbris. Foto: Tenfold Rabbit

Sel nädalal annab Eesti üks kiireima tähelennuga ansambel Tenfold Rabbit välja oma esikalbumi «Travel the World» ning selle raames toimub suurejooneline plaadiesitluskontsert reede, 12. oktoobri õhtul Nokia kontserdimajas.

«Tegemist on väga erakordse kontserdiga, sest esimest korda on meil laiendatud koosseis, lisandunud on ka keelpillikvartett, klarnet, saksofon ja taustvokaalid,» kirjeldab ansambli trummar Martin Petermann. «Meil on elavalt meeles meie kõige esimene intervjuu, kus mainisime, et suurimaks unistuseks on esineda Nokia kontserdimajas. Täpselt aasta hiljem teemegi selle unistuse teoks.»

«Travel the World» nimeline esikalbum räägib Petermanni sõnul reisimise võludest ja toetub põhimõttele carpe diem ehk «haara momendist» ning salvestamisperiood algas selle suve keskel, kui sai löödud esimene trummilöök albumile. Pärast esiksinglile animeeritud muusikavideo valmimist andis bänd välja ka oma teise singli «If there was no sex, there would be no relationships», mida on korduvalt nimetatud erinevates raadioeetrites selle suve parimaks heliteoseks.

«Eesti Laulul tõelise üllatuse pakkunud Tenfold Rabbit on tegelikult palju enamat kui ühe-hiti-bänd. Ewerti ja Draakonite tuules purjetav suurepärastest muusikutest koosnev hea tunnetusega nelik on leidmas täiesti oma nägu ja käekirja. Rääkimata sellest, et iga kontserdiga on nad minu arvates ainult paremaks läinud,» usub ETV meelelahutustoimetuse juhataja Mart Normet.

Kuigi Tenfold Rabbiti nime all on noormehed musitseerinud vaevalt aasta, siis ühise muusika loomise kogemustepagas on neil lai. «Oleme koos esinenud juba mitmeid aastaid ja enne kannapööret 2011 noortebändide konkursil tegime bändi nimega Meelik, mis on bassimehe nime järgi võetud,» meenutab Petermann, lisades juurde, et tollal oli nende valdavaks lemmikstiiliks rock'n’roll, misjärel lülituti tugevalt indie-lainele. «See otsus tasus end ära – Eesti Laulul saavutasime 3. koha Lenna ja Ott Leplandi järel,» rõõmustab trummar.

Ühtlasi annab Tenfold Rabbit eksklusiiv-akustilise kontserdi juba sel neljapäeval, 11. oktoobril Solarise keskuse aatriumis algusega kell 16. Kohapeal on võimalik soetada eelisjärjekorras esikalbumit «Travel the World» ning kohtuda muusikutega. Esitusele tuleb seni avaldamata materjal uuelt albumilt.

Tenfold Rabbiti 12. oktoobril kontserdi pileti hinnaks on 10 € ning kohtade arv on piiratud. Uksed avatakse kell 18, Tenfold Rabbit astub lavale kell 19. Piletite müük lõpetatakse tund enne uste avamist. Albumit saab osta koha pealt 10 € eest ainult sularahas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles