Eesti film 2012

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

«Eestlanna Pariisis»

Draama kahest eesti naisest Pariisis. Eesti väikelinnas elav Anne sõidab tööle Pariisi, et hooldada väliseesti vanaprouat Fridat.

Režissöör Ilmar Raag

Prantsusmaa-Eesti-Belgia

Maailma esilinastus 4. augustil Locarno filmifestivalil,

Eesti esilinastus 11. oktoobril ja

Prantsusmaa esilinastus 26. detsembril

Tiina Lokk
PÖFFi juht ja filmikriitik

Nõrk stsenaarium ja režii, kaameratöö ebahuvitav. Mõlemad näitlejad küll väga head, aga vähe on mängida. Puudub dramaturgia, mis on liikumine millenigi, konfliktist harmooniani või vastupidi. Seda märgistatakse üksnes teoreetiliselt. On meeleolukaid hetki, aga ei enamat. Filmi Pariis on klišee, mis karakteriga suhestatuna ei arene enamaks.

Hinne 2
--------------------

Indrek Kasela
kinopidaja

Ilmar Raag on läinud «Klassist» otse ülikooli. Üks tuttav imestas, kuidas militaarhuviline kolumnist nii hästi vanade naiste hingeelu tunneb. Ja tunnebki. Väga korralik film, ilma eriliste tundevärinateta.

Hinne 4
-----------------

Lenna Kuurmaa
muusik

Kurblikult mõtlik ühtlane emotsioon kulgeb läbi filmi. Tasa ja targu liikuv ekraanipilt mõjub sügiseselt vaigistavalt.

Hinne 3
------------------

Roman Baskin
näitleja ja lavastaja

Meelde jääb filmi tegijate sümpaatne suhe ja tõelise filmilegendi suurepärane pearoll. Miinusena mõjub see, et pealkirjas sisalduv lugu mõjub liialt lineaarselt ja ka ängiga manipuleerimist võinuks vähem olla.

Hinne 4
----------------

Keskmine

3,2
 

Varem:

«Seenelkäik» – 4,0

«Puhastus» – 3,0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles