Lasteraamatul on pidupäev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse rahvusvahelise lasteraamatupäeva plakat.
Tänavuse rahvusvahelise lasteraamatupäeva plakat. Foto: AFP / Scanpix

Tänasel rahvusvahelisel lasteraamatupäeval annab Tallinna keskraamatukogu välja auhinna «Järje hoidja» – mullu ilmunud ja enim laenutatud lasteraamatu autorile, kelleks osutus Aino Pervik. Tunnustuse tõi raamat «Paula sõidab kevadet vaatama». Mullu võitis preemia Ketlin Priilinn raamatu «Peaaegu Tuhkatriinu» eest. Üritus algab kell 11.


Kell 15 avab Eesti lastekirjanduse keskus aga näituse, kus on väljas laste joonistatud maskid, mis on tõukunud Edgar Valteri kirjutatud või illustreeritud raamatute tegelastest.



Vastavast konkursist võtsid osa 3.–6. klassi õpilased, kokku laekus võistlusele 198 tööd. Kõige rohkem maske joonistati pokudest ja naksi­trallidest.



Egiptuse kunstnik Hani D. El-Masri kinnitab tänavuses lasteraamatupäeva sõnumis: «Mina olen maailm ja maailm on mina / sest raamatu abiga võin muutuda / kelleks iganes tahan. / Sõnad ja pildid, luule ja proosa / kannavad mind kaugele ja lähedale.»



2. aprill on muinasjutuvestja Hans Christian Anderseni sünniaastapäev. Esimest korda tähistas rahvusvaheline noorsookirjanduse nõukogu (IBBY) lasteraamatutele pühendatud päeva 1967. aastal. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles