Vanemuise 11-aastane töö tõi «Ooperifantoomi» lavaõigused

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise teatri juht Paavo Nõgenekirjutas sel nädalal Londonis alla lepingu Andrew Lloyd Webberi kompaniiga, mis annab teatrile loa tuua lavale muusikal «Ooperifantoom». Esietendus on kavas 4. oktoobril 2014.

Leping annab Vanemuise teatrile õiguse tuua välja muusikali uuslavastus.

Siiani on tükki mängitud 27 riigis üle maailma ühes ja samas lavaversioonis. Vanemuine on kolmas teater maailmas, kellele antakse uuslavastuse õigused.

«Tegu on vaieldamatult kõige väärtuslikuma litsentsiga, mille Vanemuine on läbi aegade omandanud - üle 130 miljoni teatrikülastuse kogunud muusikal on teadaolevalt kõige rangemalt kaitstud teatriteos. Litsentsi saamine on suur tunnustus vanemuislaste tehtud tööle,» ütles teatri juht Paavo Nõgene.

«Ooperifantoomi» litsentsi nimel on teatris sihikindlat tööd tehtud sellest hetkest alates, seega 11 aastat.

Muusikal on kuues Andrew Lloyd Webberi kompanii koostööprojekt Vanemuisega.

Esietendus Vanemuise teatri suures majas toimub 4. oktoobril 2014. Eesti versiooni lavastaja, kunstnik, valguskunstnik ning peaosatäitjad kooskõlastatakse Andrew Lloyd Webberi kompaniiga. Muusikajuhiks saab alates 2002. aastast Eestis Andrew Lloyd Webberi teoseid lavale toonud dirigent Tarmo Leinatamm. Lavastuses teevad kaasa Vanemuise sümfooniaorkester, rockbänd, Vanemuise ooperikoor ja balletitrupp.

«Ooperifantoom» etendub eesti keeles. Vanemuisel on õigus Eesti etendustel kasutada teose 25. sünnipäevaks loodud suure sümfooniaorkestri arranžeeringut.

Etenduste ja piletite arv Eestis on piiratud - kokku on teatril õigus anda 40 etendust. Piletid tulevad müüki 2013. aasta septembris, piletihind jääb vahemikku 10 – 40 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles