Riik annab 600 000 krooni veerandsaja kunstiprojekti toetuseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Pildil on mulluse disainiöö ajal oksjonil müügil olnud taiesed.
Pildil on mulluse disainiöö ajal oksjonil müügil olnud taiesed. Foto: Raigo Pajula

Kultuuriminister Laine Jänes kinnitas riigipoolse toetuse 23 kunstiprojektile, kokku 630 000 krooni eest. Ka toetab ministeerium Eesti Kunstnike Liidu galeriitegevust.

Toetust jagus nii näituseprojektidele kui festivalidele ja ka rahvusvahelistele sümpoosionidele, teatas kultuuriministeerium. Toetuse saajate seas on Tallinna V rakenduskunsti triennaali «Know How», visuaalsete helide festivali Plektrum, IX rahvusvahelise suurevormilise keraamika sümpoosioni ning kultuurifestivali Arts&Lights in Tallinn ja Disainiöö toimumist.

MTÜ Paide Kunstiklubi saab toetust kümnenda rahvusvahelise tegevuskunsti festivali «Aeg Ruum Liikumine» korraldamiseks, MTÜ Kunstikonteiner rahvusvahelise üritustesarja «Global Conteiner» läbiviimiseks.

Eesti Kunstiakadeemiale eraldab ministeerium toetust akadeemia 95. sünnipäeva näitustesarja korraldamiseks.

Sally Stuudio MTÜ sai toetust koolinoorte nüüdisaegse kunsti triennaali EKSPERIMENTA! ettevalmistamiseks koostöös SA Tallinn 2011ga.

Ka kinnitas minister 270 000 krooni suuruse toetuse Eesti Kunstnike Liidule professionaalse nüüdisaegse kunsti, tarbekunsti ja disaini non-profit näituste ja eriprojektide korraldamiseks ning noorte kunstnike loomingu tutvustamiseks liidule kuuluvates galeriides.

Tagasi üles