Kohus andis BDG käibemaksuvaidluses õiguse maksuametile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.bdg-group.eu/ee/

Tallinna ringkonnakohtu otsuse kohaselt ei pea maksuamet OÜ-le BDG Music hüvitama enam kui seitset miljonit krooni käibemaksu, mida ettevõtte taotles seoses käibemaksumäära muutumisega 2007. aasta septembris.


Ringkonnakohtu reedel avaldatud otsuse kohaselt rahuldas kohus maksu- ja tolliameti apellatsioonkaebuse ning tühistas mullu aprillis tehtud halduskohtu otsuse, mille kohaselt sai amet ettekirjutuse kontserdikorraldaja BDG Music taotlus käibemaksu hüvitamiseks uuesti läbi vaadata.

Uue kohtuotsuse kohaselt jääb rahuldamata OÜ BDG Music mullu veebruaris esitatud kaebus, millega kontserdikorraldaja taotles käibemaksu tagastamist või hüvitamist lähtuvalt käibemaksumäära alase õigusruumi muutumisest.

2007. aasta septembris tunnistas riigikohus seadusevastaseks käibemaksuseaduse punkti, mis nägi ette madalamat käibemaksumäära nende kultuuriürituste korraldajate piletitele, kes said üle 10 protsendi eelarvetulust riigilt.

Kuni riigkohtu otsuseni kehtis eraettevõtjaist kontserdikorraldajatele piletite 18-protsendiline, riigiga seotud korraldajatele ja MTÜ-dele aga viieprotsendiline käibemaks.

2009. aasta jaanuarist kehtib kõikide kontserdi- ja kultuuriürituste korraldajatele ühtne 18-protsendiline käibemaksu määr.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles