«Lust for Life» paneb filmid rokkima

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Kuningas asub koos Mihkel Raua ja Lenna Kuurmaaga filmimuusika pärleid esitama.
Marten Kuningas asub koos Mihkel Raua ja Lenna Kuurmaaga filmimuusika pärleid esitama. Foto: Peeter Langovits

16. Pimedate Ööde filmifestival toob lisaks kinoelamustele publikuni filmimuusika kontserdid, kus astuvad lavale Lenna Kuurmaa, Marten Kuningas ja Mihkel Raud.

Novembris algav PÖFF pakub alati ka suuremal või vähemal määral filmidega vahelduvat ning filme täiendavat kultuuri- ja meelelahutusprogrammi. Tänavu toimub PÖFFi raames kaks Monoteatriga koostöös korraldatud kontserti.

Eriti heade filmide muusika kontsert «Lust for Life» toob lavale Kuurmaa, Kuninga ja Raua. Kontserdil esitatavad palad on solistid valinud hiigelpikast nimekirjast, mille on kokku pannud Tristan Priimägi.

«Eesti lavadel toimub filmimuusikaga seonduvalt suhteliselt palju, kuid suunitlus või energia on kuidagi sama,» rääkis kontserdi üks korraldaja, Monoteatri juht Karl Kermes.

«Programmi «Eesti film 100» raames on olnud mitmeid kontserte, samuti on toimunud vene filmimuusika kontserte ja see kõik on väga vahva. Eesti filmimuusika on väga hea ja armas ning lähinaabrite looming tekitab ka kahtlemata mõnusat nostalgiat. Meil aga on soov millegi tõsiselt rokkiva ja maailma avardava järele ning usume, et seekord teeme midagi uut ja täiesti teistsugust,» lisas ta.

Ettekandele tulevad lood David Lynchi, Quentin Tarantino, Sofia Coppola, Danny Boyle’i ning paljude teiste tuntud režissööride menukatest linateostest.

Lisaks heale meelelahutusele on kontserdil Kermese sõnul ka mõneti hariv ja silmaringi laiendav ülesanne.

«Lavalt tulvavat muusikat saadavad suurel ekraanil jooksvad visuaalid, mis annavad põhjaliku informatsiooni kuuldava kohta ja loovad seosed, mis paljudel ehk puudu. Tihti teame lugu ja mäletame filmi, kuid mis täpselt ja kustkohast pärit on, ei pruugi meenuda. Teisisõnu, see on muusika nendest filmidest, kus sa ise oleksid tahtnud osaleda, kolme laulja esituses, kes filmikunsti kõrgelt hindavad, publikule, kellel on hea maitse,» kirjeldas ta.

Artiste saadab Eesti virtuoosseimatest muusikutest koosnev saateansambel, kus musitseerivad Siim Aimla saksofonidel, Joel-Rasmus Remmel klahvpillidel, Laur Joamets kitarril, Peedu Kass bassil, Ricardo Padilla perkussioonidel ja Reigo Ahven trummidel.

Kontserdid toimuvad 20. novembril Tartus Vanemuise kontserdimajas ja 22. novembril Tallinnas Vene kultuurikeskuses. Pimedate Ööde filmifestival toimub 12.–28. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles