ERR.ee: Meelis Muhu esitles kaht Kihnu-teemalist filmi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen filmist «Kihnu pulm»
Stseen filmist «Kihnu pulm» Foto: Maailmafilmi foto

Tallinnas Kumu auditooriumis esitleti kaht Kihnu rahvakultuuri ainelist filmi, režissöör Meelis Muhu käe all valminud linateoseid «Kihnu kosjad» ja «Kihnu pulm».

Filmid toovad meieni saare pulmatraditsioonid, mis ei olnud seni filmilindile tervikuna jäädvustatud, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Meelis Muhu juhtimisel filmiti lisaks kosjadele ja pulmadele pea aasta jooksul ka nende sündmuste vahele jäävat aega. Mitmekümnetunnine filmimaterjal läheb pärimuskultuuri säilitamiseks arhiivi, valminud dokumentaalfilmides näidatakse kõige olulisemat osa kombestikust. Sadade külalistega kolmepäevane pulmapidu ja selle ettevalmistused on sündmus kogu saarele.

Kihnu pulmi on filmitud ka varem, aga siiski vaid episoodiliselt. Toona tekkis Kihnus pulmade filmimise suhtes ebausk, kuna abielud osutusid õnnetuteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles