«Eestlanna Pariisis» pälvis Makedoonias parima stsenaariumi preemia

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eestlanna Pariisis» esilinastusel Coca C ola Plazas Ilmar Raag ja Laine Mägi.
«Eestlanna Pariisis» esilinastusel Coca C ola Plazas Ilmar Raag ja Laine Mägi. Foto: Viktor Burkivski

Makedoonia pealinnas Skopjes toimunud filmifestivalil Cinedays pälvis Ilmar Raagi «Eestlanna Pariisis» parima stsenaariumi preemia.

Festivali žüriile jättis Agnès Feuv, Lise Macheboeufi ja Ilmar Raagi film sügava mulje ning filmi stsenaariumi autasustati «Sinise tähega».

Ilmar Raag ütles Postimehele, et auhind tuli talle üllatusena. Ta lisas, et lähiajal on filmi näha ka festivalidel Austraalias ja Itaalias.

Ilmar Raagi kirjutatud ja lavastatud «Eestlanna Pariisis» maailmaesilinastus toimus tänavu augustis Šveitsis prestiižika 65. Locarno filmifestivali põhivõistlusprogrammis, kus film võitis oikumeenilise žürii auhinna. Oktoobris võitis Laine Mägi Saint-Jean-de-Luzi festivalil parima naispeaosa auhinna. Samal kuul avati filmiga Luksemburgis toimuv Kesk- ja Ida-Euroopa filmide festival Cineast.

Aastal 2008 valiti «Eestlanna Pariisis» esimese eesti projektina Cannes’i filmifestivali Cinefondation´i projektiturule L´Atelier.

Hispaania režissööri Pedro Almodovari ja praeguse Euroopa Komisjoni õigusküsimuste ala asepresidendi Viviane Reddingu algatatud rahvusvaheline Euroopa filmide festival Cinedays keskendub Euroopa filmipärandi väljatöötamisele ja selle kultuuri arendamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles