Tänavusel folgil saab kuulata nii Lenna Kuurmaad kui Andres Mustoneni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud mullu Rohelisel laval toimunud kontserdi ajal.
Pilt on tehtud mullu Rohelisel laval toimunud kontserdi ajal. Foto: Liis Saar / Sakala

Viljandi pärimusmuusika festival kuulutas välja tänavused esinejad ning mitmete tuntud esinejate kõrval astuvad üles ka ootamatud kooslused. Nii saab tänavusel folgipeol kuulata tuntud vanamuusikut Andres Mustoneni ja rokklauljat Lenna Kuurmaad.

Festivali programmijuhi Tarmo Noormaa sõnul saab tänavusel festivalil kuulda mitmeid spetsiaalselt selleks korraks kokku kutsutud Eesti koosseise, teatas Viljandi Folgi korraldajad.

«Pärimusele tugineva kavaga esineb viiuldaja Andres Mustonen koos Maarja Nuudi ja Taavo Remmeliga. Tooksin veel välja viiuldaja Tiit Kikase, kes kasutab oma kontserdil ka laserkannelt ning folkrokipoisid Zetod, kes on loomejõud ühendanud Lenna Kuurmaaga,» tõi ta mõned näited.

Kokku astub XVII Viljandi pärimusmuusika festivalil üles ligi 30 esinejat Eestist ning 13 mujalt maailmast. Festivali teemaks on «Soolo!» ning meisterliku pillimängu oskust peeti silmas ka esinejate valikul.

Vanadest lemmikutest rõõmustavad publikut Vägilased, Untsakad, Väikeste Lõõtspillide Ühing, Svjata Vatra, Triskele ja Oort. Uuematest tegijatest annavad kontserdi pärimusfusiooni punt Paabel, armeenia rahvamuusikat mängiv Atlas, ansambel Klapp jt.

Festivali välisesinejatest tuleb suur osa Euroopast, ent kaugemad külalised on pärit Indiast, Põhja- ja Lõuna-Ameerikast.

«Idamaist vürtsi lisavad sitarimängija ja tablamängija Indiast, oma maa muusikalist traditsiooni tutvustab võluv Brasiilia tüdrukutepunt Clã Brazil,» sõnas Noormaa. Viljandisse tuleb ka ka tseremoniaalseid laule esitav Arizona indiaanihõimu Tohono o'odham vaimne juht Rupert Encinas, indiaani nimega Ba´ag Da ehk Lendav Kotkas.

Veel astuvad 23.-26. juulini Viljandis üles Rootsi ja Senegali muusikutest koosnev Ellika & Solo, balalaikavirtuoos Aleksei Arkhipovsky Venemaalt, tõva kurgulaulja Andrei Mongush, ameerikasoomlaste rahvalaulude kavaga J. Karjalainen Soomest, astuuria rahvamuusikale spetsialiseerunud Blima Hispaaniast, Alpine Ramblas Austriast, torupillimängijad Stefan Timmermans ja Bart de Cock Flandriast, trummidel meloodiat mängiv Petter Berndalen Rootsist, ZEF Prantsusmaalt ning varemgi Eestis esinenud rändmuusikud Ethno in Transit.

Viljandi pärimusmuusika festivali päevapiletid on alates tänasest müügil Piletilevi müügikohtades. Festivali kodulehe www.folk.ee/festival kaudu saab osta ka festivali passe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles