Muuseumid ootavad inimesi 16. mai öösel külla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aastal olid 19. mail Tartu ülikooli ajaloomuuseum ning toomkiriku tornid avatud külastajatele õhtul kella seitsmest kuni südaööni.
2007. aastal olid 19. mail Tartu ülikooli ajaloomuuseum ning toomkiriku tornid avatud külastajatele õhtul kella seitsmest kuni südaööni. Foto: Lauri Kulpsoo/Postimees

Eesti ühineb esimest korda Euroopa muuseumiöö üritustega ja nii saab 16. mail kella seitsmest õhtul kuni südaööni külastada erinevaid muuseume.

16. mail on muuseumid üle Eesti tasuta avatud kell 19st kuni 24ni, teatas muinsuskaitse ümarlaud. Muuseumid pakuvad sel ööl oma külastajatele ka mitmeid eriprogramme, millega saab tutvuda veebilehel www.muuseum.ee.

Muuseumiööd korraldatakse üle-euroopaliselt viiendat korda ja ürituse initsiaatoriks on Prantsuse kultuuriministeerium.

Euroopa tähistab muuseumiööd igal aastal rahvusvahelisele muuseumipäevale (18. mai) eelneval laupäeval ligi 2000 muuseumis. Eesti erinevates paikades, kus seda on juba eelnevatel aastatel tehtud, (Tartu, Narva) on muuseumiöö saanud väga hea vastukaja osaliseks.

Samal päeval korraldab muinsuskaitse ümarlaud Eesti kaunites paikades talgupäeva, kus saavad osaleda kõik soovijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles