Galerii: koolilõpetajad esitlesid uusi rahvarõivakostüüme

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabaõhumuuseumi Kuie koolimajas esitleti Eesti erinevate paikade rahvarõivakostüüme, mille olid valmistanud rahvakultuuri keskuse rahvarõivaste valmistajate kooli järjekordse lennu lõpetajad.

Koolis õpitakse täiendkoolitusel rahvarõivaid valmistama eelkõige isiklikult endale ja oma lähedastele, ajendatuna huvist rahvusliku käsitöö ja võimalikult autentse rahvarõiva vastu. Oluline on kursuslaste uurimistöö Eesti Rahva Muuseumi arhiivides, mis äratab huvi ja õpetab hindama oma kodupaiga aja-ja kultuurilugu.

Lõpetanud hakkavad ka kodukoha tantsu- ja koorikollektiive nõustama rahvarõivaste valikul ja kandmisel.

Koolis on õpetust saanud üle 200 inimest kõikjalt Eestist, põhiliselt käsitööõpetajad ja käsitööringide juhid, aga ka tantsurühmade juhid jt huvilised.

Rahvarõivaid õpetavad valmistama asjatundjad – Reet Piiri, Igor Tõnurist, Silja Nõu, Silvi Allimann, Virve Valtmann-Valdson,  Piia Rand, Maire Kuningas ja Virve Pikk .

Õppetöö  korraldamist toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles