ERR.ee: suveetenduste valik jääb sellel aastal kesisemaks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudjas ruun Formel traavib loojuvast päikesest üle kullatud Heathcliffiga (Marko Matvere) «Vihurimäe» lavastuse vaatajate ette..
Raudjas ruun Formel traavib loojuvast päikesest üle kullatud Heathcliffiga (Marko Matvere) «Vihurimäe» lavastuse vaatajate ette.. Foto: Margus Ansu.

Linnateatri suvelavastuse piletid on nädalavahetuse etendustele sisuliselt juba välja müüdud, samas nii rikkalikku teatripilti kui möödunud suvel saabuv hooaeg publikule ei paku.

Nii Rakvere kui ka Ugala toovad välja lausa kaks uuslavastust, mis tänavusel suvel on pigem erandlik. Teatrijuhid ei taha võtta riske - majandussurutis on muutnud ka publiku käitumist, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Draamateater on selle juhi Rein Oja sõnul suvelavastusi alati üle aasta või kahe teinud, nii ei näe ta tänavu uuslavastuse puudumises probleemi. Nukuteatrit näeb suvel vaid Vanalinna päevade aegu, kui mängitakse Tallinna legendidel põhinevat näidendit «Tuli suvi.»

Tartu Vanemuine toob mullusuvise «Vihurimäe» kõrval Tammistu küün-kontsertsaalis välja draamatüki «Imearst» Priit Pedajase lavastuses, traditsioonilise muusikalavastuse asemel pakutakse aga tantsu.

Mitmete projektide teokssaamine selgub nö viimasel minutil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles