NO99 otsib uuele lavastusele toetajaid Hooandjas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NO99 projekt kultuuriürituste toetusplatvormis
NO99 projekt kultuuriürituste toetusplatvormis Foto: hooandja.ee

NO99 otsib kultuuriürituste rahastusplatvormis Hooandja uue lavastuse valmimiseks teatrihuviliste toetusraha.

Tegu on platvormi ajaloo suurima projektiga, millega teater soovib koguda kokku 10 000 eurot. Esimese kolme tunni jooksul on annetajaid olnud juba üle 50 ning kogutud on juba üle 1000 euro, teatas portaal.

Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo on juba kuu aega valmistanud proovisaalis ette Juhan Liivi luulel põhinevat lavastust. «Otsime inimesi, kes ei mõtle pragmaatiliselt, vaid kes on valmis riskima ja asuma ühe veel sündimata kunstiteose selja taha,» kutsuvad Semper ja Ojasoo üles.

«Proovid on jõudnud punkti, kus on selge, et proovisaalist ei piisa. Näitlejad peavad sellest ruumist lahkuma ja töötama kolm nädalat kusagil eemal. Kaugel. Üksinda. Peavad olema mujal, et tunda midagi, mida nad proovisaalis töötades kunagi tunda ei saa,» põhjendavad Semper ja Ojasoo.

«Mujal elades ja töötades tuuakse lavastusse hääled, stseenid, tunded, karjed ja puudutused, mille algallikaks on kummalised kohtumised, võõrad kontekstid, reisilviibija eksistentsiaalne üksindus ja vaimustus. Naastes töötatakse edasi proovisaalis ning siis, esietendusel ja kõigil järgnevail etendustel näidatakse teile, millises rütmis tänane maailm hingab.»

Nad selgitavad, et ei pöördunud Hooandjasse juhuslikult, vaid neile meeldib väga mõte sellest, et üks kunstiteos sünnib kümnete, sadade, võib-olla isegi tuhandete inimeste kaasabil.

Märtsis lubavad nad korraldada peo kõigile hooandjatele. Sõltuvalt annetuse suurusest pakutakse lisaks ka kingitusi, vähemalt 1000 euro annetaja saab õhtusöögi ja ühise söögitegemise koos trupi ja lavastajatega.

Lavastuse autorid on Ene-Liis Semper, Tiit Ojasoo ja Teater NO99 trupp, laval on Rasmus Kaljujärv, Eva Klemets, Risto Kübar, Mirtel Pohla, Gert Raudsep, Inga Salurand ja Marika Vaarik.

Annetada saab 5. jaanuarini ning uue lavastuse esietendus on 19. veebruaril Teater NO99s.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles