Galerii: Kristi ja Siim Kallase stipendiumid said Kivirähk, Uusberg ja Laos

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kristi ja Siim Kallas andsid täna teatriliidu majas üle tänavused fondi stipendiumid Andrus Kivirähale, Uku Uusbergile ja Roland Laosele Oskar Lutsu mõjuva kujutamise eest laval.

Stipendiumid anti neile Oskar Lutsu noorpõlve ja kirjanikuks kujunemise kunstiliselt mõjuva kujutamise eest Eesti Draamateatri lavastuses «Kevadine Luts», mille teksti autor on Andrus Kivirähk, lavastaja Uku Uusberg ja Oskari osatäitja Roland Laos.

Kristi ja Siim Kallase fondi halduskogu koosseisus on Jaak Allik, Kärt Johanson, Siim Kallas, Margus Mikomägi, Tõnis Mägi ja Daniel Vaarik.

2009. aastal Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond juurde asutatud Kristi ja Siim Kallase fondi eesmärk on toetada Eesti ajaloo mõtestamist teatris.

Fondist antakse kord aastas välja stipendium kas näitlejale, kes on kehastanud mõnda Eesti ajaloo tegelast veenvalt ja huvitavalt; lavastajale, kes on lavastanud mõne huvitava Eesti ajalugu käsitleva (ja mõtestava) teose  või algupärandi autorile, kes on loonud kunstiliselt kandva ja ajalooliselt veenva teose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles