«Mina olin siin» võitis Moskva festivalil peapreemia

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mina olin siin».
«Mina olin siin». Foto: Kaader filmist

15.- 20. aprillini toimus Moskvas rahvusvaheline detektiiv- ja kriminaalfilmide festival «DetectiveFest», kus kategoorias «Kuritöö ja karistus» (Crime and Punishment) võitis peapreemia René Vilbre film «Mina olin siin».

«Kuritöö ja karistuse» võistlusprogrammis osales kokku 38 filmi, lisaks mängufilmidele osalesid festivalil ka kriminaal- ja detektiivsarjad, samuti kriminaalteemalised dokumentaalfilmid, vahendas Eesti Filmi Sihtasutuse pressiesindaja.

Hiljuti sõlmis filmi «Mina olin siin» tootja Amrion lepingu Ameerika Ühendriikide ühe suurema sõltumatu müügiagendiga Shoreline Entartainment, mis asub filmi levitama kogu maailmas.

«Mina olin siin» kogus 2008. aastal Eesti kinodes 46 561 vaatajat, olles sellega aasta kinokülastuste tabelis kaheksandal kohal. Samuti on edukalt läinud filmi DVD-levi - «Mina olin siin» oli 2008. aasta detsembrikuus Forum Cinemas Home Entertainmenti müügiketi edukaima avamüügikuu teinud film.

«Mina olin siin» esilinastus Eestis 11. septembril 2008, filmi maailmaesilinastus toimus 2008. aasta juulis A-klassi festivalide hulka kuuluva Karlovy Vary filmifestivali «East of the West» võistlusprogrammis.

«Mina olin siin» on ühelt poolt lugu noortest, kes elavad väljaspool kehtivaid seadusi, käibetõdesid ja moraalinorme. Teiselt poolt on see ühe poisi ülestunnistus sündmustest, mis on jäänud piisavalt kaugeks, et neid saaks valutult jutustada. Samuti on see huvitavaks materjaliks emadele ja isadele, kel pole õrna aimugi, mis diile tegelikult garaazhide vahel tehakse.

Filmi «Mina olin siin» režissöör on René Vilbre, stsenaariumi kirjutas Ilmar
Raag Sass Henno 2004. aastal romaanivõistluse võitnud teose «Mina olin siin. Esimene arest» alusel. Filmi produtsent on Riina Sildos. Filmi tootja on
stuudio Amrion koostöös soome filmistuudio Helsinki Filmi OYga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles