Eesti kirjanduse toetusprogrammile laekus 96 taotlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupood.
Raamatupood. Foto: SCANPIX

Eesti kirjanduse toetusprogrammile laekus tähtajaks 96 taotlust, mis on sama palju, kui aasta tagasi.

Toetuse saajad selguvad veebruaris, ütles kultuuriministeeriumi pressiesindaja BNSile.

Esimest korda saab tänavu programmist toetust taotleda rahvuskultuuriliselt oluliste tekstide digiteerimiseks ja e-raamatuna avaldamiseks. Toetuse saanud e-raamatuid levitatakse tasuta. Kui tegemist on teostega, mille autoriõigused kehtivad, siis peab taotleja esitama autoriõiguse omaja nõusoleku e-raamatu tasuta levitamiseks. Valminud e-raamatud on kättesaadavad Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiivis DIGAR.

Jätkuvalt toetatakse  rahvuskultuuriliselt olulise väärtkirjanduse väljaandmist ning rahvusvahelise mõõtmega kirjandusfestivalide ja -ürituste läbiviimist Eestis. Toetust saab taotleda ka Eesti kirjanike esinemisteks raamatukogudes ja koolides ning kohtumisteks lugejatega. Samuti toetatakse eesti väärtkirjanduse tõlgete ja Kultuuriministeeriumi algatatud raamatukonkurssidel auhindu võitnud käsikirjade kirjastamist ning kultuurialaste jätkuväljaannete ja eesti kultuuri tutvustava võõrkeelse perioodika väljaandmist.

Programmi eesmärk on  eesti sõnakunsti arenguks soodsate tingimuste loomine, rahvuskultuuriliselt oluliste väärtteoste kättesaadavaks tegemine, eesti kirjanduse populariseerimine ja kirjandusvaldkonna rahvusvahelistumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles