Postimees kuulutas Kultuuriveduriks «Tujurikkuja»

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe kultuuritoimetus kuulutas Kultuuriveduriks «Tujurikkuja» meeskonna eesotsas Ott Sepa ja Märt Avandiga.

«Head nalja on raske teha, kuid «Tujurikkujad» on suutnud viis aastavahetust naerutada ja ka vihastada eestlasi. See kamp ei jäta kedagi külmaks. Ita Everi dopinguskandaal, onu Heino, küüditamine, Hiid- Ansipi ja Tarja Haloneni kahevõitlus ja loomulikult laul «Olla eestlane on halb» on sketšid, mis salvestatud kõikide eestlaste mällu. «Tujurikkuja» pole lihtsalt meelahutuslik telesaade, see on kultuurinähtus,» põhjendas tujurikkujatele hinnalise auväärse ja veduri andmist Postimehe kultuuritoimetuse juhataja Heili Sibrits.

Ott Sepp, Märt Avandi, Erik Moora, Kaaren Kaer, Tõnis Leht ja  Andres Korberg olid tähelepanust elevil ja tunnustusest meelitatud. Tiitliga ühes anti täna hommikul Postimehe toimetuses «Tujurikkuja» meeskonnale üle ka puidust vedur, mille autoriks on mudelsepp Boris Puusepp.

«Tingimuseks on see, et endal peab olema vähemalt mingis etapis ikka lõbus ka, aga kui tegemiseks läheb, siis tähendab saade ikkagi töötegemist,» võttis «Tujurikkuja» valmimise lühidalt kokku Märt Avandi.

«Tujurikkuja» pole lihtsalt meelahutuslik telesaade, see on kultuurinähtus.

Heili Sibrits lisas, et eestlased vaatavad telekat keskmiselt neli tundi päeva, seetõttu on oluline, et Eesti telekanalid pakus vaatajatele head ja mitmekesist programmi. ««Tujurikkuja» on saade, kus tegijad naervad nii iseendi kui vaatajate üle. Ja just selline naer näitab meie tugevust. «Tujurikkuja» peaks olema eetris vähemalt korra kuus, veel parem igal nädalal,» rääkis Sibrits.

Kultuuriveduri tiitel anti tänavu välja kaheksandat korda. Varem on vastava tiitliga pärjatud Juhan Ulfsaki,  Indrek Kaselat, Märt Väljataga, Anne Randet, Mart Tanieli, Ülar Marki ja Ando Kivibergi.

Pikka intervjuud «Tujurikkuja» meeskonnaga loe homsest Postimehest! Ott Sepp ja Märt Avandi räägivad, miks nad nalja tahavad teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles