Eesti Filmi Instituudi juhatusse tahab saada 8 inimest

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filminõunik Edith Sepp.
Filminõunik Edith Sepp. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Neljapäeval lõppenud konkursile Eesti Filmi Instituudi juhatuse liikme kohale laekus kaheksa avaldust, kandideerijate hulgas on Heiki Ahonen, Arko Okk, Harry Lahtein ja Edith Sepp.

Ülejäänud kandidaadid oma nimede avalikustamisega ei nõustunud. Konkursil osalejate hulgas on nii filmivaldkonnaga otseselt seotud inimesi kui ka valdkonnaväliseid nimesid.

«On suur heameel, et kandidaatide arv on osutunud arvukaks. Meenutagem, et hiljuti toimunud Eesti Rahva Muuseumi direktori konkursil kandideeris kuus inimest, seega Eesti Filmi Instituudi kaheksa teeb heameelt ning teatud isikute hirmud, et konkursil osalemise tähtaeg on lühike ning justkui keegi ei jõua kandideerida instituudi vastutusrikkale ametikohale on osutunud emotsiooniks,» ütles kultuuriministeeriumi kantsler ja EFI nõukogu esimees Paavo Nõgene.

Eesti Filmi Instituudi nõukogu koguneb kandidaatidega esimest korda kohtuma 26. veebruaril.

Eile teatas EFI nõukogu esimees Paavo Nõgene, et lükkab nädala võrra edasi algselt 19. veebruarile planeeritud nõukogu koosoleku, et juhi valimistel saaksid osaleda ka kaks filmivaldkonna esindajat, kes nimetatakse nõukokku pärast 18. veebruari,  mil ministeeriumile peaks saabuma filmivaldkonna konsensuslik otsus kahe nõukogu liikme kandidaadi osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles