Lang: praegused seadused on nõukogude nimetamisel piiravad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang Tallinna teletorni avamisel 3D-prille proovimas.
Kultuuriminister Rein Lang Tallinna teletorni avamisel 3D-prille proovimas. Foto: Liis Treimann

Kultuuriminister Rein Lang tunnistas, et Eestis on praegu sihtasutuste nõukogudega probleemid ning praegused seadused seavad piiranguid nõukogude liikmete nimetamisele.

Rein Lang rääkis Vikerraadio saates «Reporteritund», et sihtasutuse vorm kultuuriasutuste puhul ei ole halvem kui riigiasutus, ta selgitas, et eraõiguse alusel toimetavad institutsioonid on selgelt efektiivsemad, paremini hoitud ja paremini juhitud, vahendas ERR Uudised.

«Ka sellepärast, et seal kaasneb väga selge isiklik materiaalne vastutus ja hoolsus kohustuste mittetäitmise eest, seni ei ole seda rakendatud, aga kultuuriministeerium oma praeguses poliitikas kavatseb selgelt sellist asja rakendama hakata, juhul kui tekivad suuremad konfliktid, riigiasutuse puhul personaalset vastutust rakendada on praktiliselt võimatu,» lisas ta.

«Meil on Eestis seadused, mis on väga piiravad nõukogu liikmete nimetamisel, selles osas oleme võib-olla vindi üle keeranud, selles suhtes ma ei välistaks üldse, et me alustame rahandusministeeriumiga läbirääkimisi riigivara seaduse konkreetsete punktide muutmiseks, sest need on tõesti väga piiravad praegusel juhul, aga nii kaua kuni nad kehtivad, tuleb neid paratamatult täita,» rääkis minister.

Teine tõsine probleem on Langi sõnul see, kuivõrd palju saab ametnikke nõukokku nimetada, ta selgitas, et täna ütleb seadus üheselt, et rahandusministeeriumi esindaja peab igas nõukogus olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles