ERR: plaadiäri läks mullu Eestis ülesmäge

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CD-plaadid.
CD-plaadid. Foto: SCANPIX

Veel mõni aeg tagasi räägiti, kuidas heliplaadiäri käib vääramatult alla, plaadimüüjad aga kinnitavad, et möödunud aastal läks Eestis võrreldes ülemöödunuga nende äri ülesmäge.

Raamatupoekett Apollo on Eesti muusikakaubanduse jaemüügi uusim tulija ning nende müüginumbrid on kasvanud paljuski tänu sellele, et alates eelmisest aastast on jõudsalt kasvatatud muusika ja filmide müügipinda, ütles Apollo turundusjuht Eha Pank «Aktuaalsele kaamerale», vahendab ERR Uudised.

Vaatamata sellele, et Tallinna Kaubamaja tõmbab muusikaosakonnaga otsad kokku ning juba 1990ndate esimesest poolest muusikat müüv Lasering on eelmise aasta lõpust ainult ühe poega esindatud, usub Pank investeeringu õigsusesse.

Laseringis 1994. aastast töötav muusik Anders Melts arvab, et plaadimüügi halvimad ajad on praeguseks minevikku jäänud ja eriti hoolega ostetakse Eesti muusikat – see moodustab müüdavast kaubast ligi poole ja tihti põhjendavad kliendid valikut fraasiga «Omasid ikka ostame».

Ka plaadifirma Universal Balti haru müügijuht Margus Varusk kinnitab jutte, et 2012. aastal on võrreldes 2011. aastaga äri kasvanud, näiteks Leedus lausa ligi 60 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles