Galerii: Estonia teatris tähistati fotograaf Kalju Suure 85. sünnipäeva

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistati Estonia teatri sinises saalis tähistati fotograaf Kalju Suure sünnipäeva, kes sai 85 aastat vanaks.

Kalju Suur sündis 18. veebruaril 1928 Tallinnas. Fotograafiaga tegeleb Kalju Suur alates 1956. aastast. Kalju Suure ulatuslik fotolooming on lisaks näitustele ja perioodikale avaldatud ka autori koostatud fotoalbumites.

Ta on avaldanud ajakirjanduses ka artikleid.

Lisaks sotsiaalsetele stseenidele ja aktidele eristuvad Kalju Suure loomingus omaette suure teemakogumina portreed kultuuritegelastest.

Kalju Suur on pildistanud hulgaliselt ka poliitikategelasi. Ta on teinud palju pilte laulvast revolutsioonist. Sel teemal on olnud näitusi Riias, Vilniuses, Schwerinis, Brandenburgis, Pariisis ja Jyväskyläs ning mitmel korral Tallinnas. Kalju Suur on osalenud rohkem kui 150 rahvusvahelisel näitusel, tal on olnud 164 isiknäitust 16 riigis: Eestis, Austraalias, Kanadas, Prantsusmaal, Poolas, Soomes, Ungaris, Venemaal, Lätis, Leedus, Kasahstanis, Belgias ja mujal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles