Advokaat vaidlustas «Magnuse» keelu tühistamise riigikohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laisk, Kadri Kõusaar ja Kristjan Kasearu Cannes'is pärast «Magnuse» esilinastust..
Mart Laisk, Kadri Kõusaar ja Kristjan Kasearu Cannes'is pärast «Magnuse» esilinastust.. Foto: Anu Ernits.

Vandeadvokaat Kersti Kägi vaidlustas Kadri Kõusaare mängufilmi «Magnus» avaliku esitamise keelu tühistamise riigikohtus.

Filmi ühe peategelase prototüübi esindaja Kersti Kägi ütles BNSile, et ta taotleb riigikohtult Tallinna ringkonnakohtu otsuse tühistamist.

Kägi sõnul peaks filmile seadma avaliku esitamise keelu vähemalt 30 aastaks. «Me ei nõustu ringkonnakohtu seisukohaga, et kunstihuvi kaalub üles eraisiku huvi,» märkis Kägi.

23. märtsil tühistas ringkonnakohus Harju maakohtu varasema otsuse, millega filmile oli seatud avaliku esitamise keeld seitsmeks aastaks Eestis, Euroopa Liidu liikmesriikides ja mujal.

«Mul on tõeliselt hea meel, et sõna- ja kunstivabadusele anti lootust,» ütles Kadri Kõusaar pärast ringkonnakohtu otsust BNSile.

Filmi stsenarist ja režissöör on Kadri Kõusaar, produtsent Donal Fernandes, operaator-lavastaja Pawel Sobczyk Poolast ning filmi tootjad Eesti Vitamin K Film ja Inglismaa Donus Films Limited.

«Magnus» oli esimene Eesti film, mis valiti Cannes'i ametlikku programmi ning on pärjatud mitmel rahvusvahelisel filmifestivalil.

Filmile seatud keelust hoolimata on seda näidanud kinoliit Tallinnas ja Athena kultuurikeskus Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles