Eesti raamat sai olulisel konkursil pronksmedali

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Ivar Saki raamat «Aa kuni Zz. Tüpograafia ülevaatlik ajalugu» valiti rahvusvahelisel konkursil «Maailma parima kujundusega raamatud 2013» («Best Book Design From All Over The World 2013») pronksmedali vääriliseks.

Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaini osakonda juhtiv prof Ivar Sakk (1962) koostas ja kujundas tüpograafia ajalugu kajastava teose oma Eesti Kunstiakadeemias tehtud doktoritöö osana. Stiftung Buchkunsti (Raamatukunsti Sihtasutus) korraldatav kujunduskonkurss on pika ajalooga, sel aastal leidis aset 50. võistlus.

Teist nii suurt konkurssi raamatukujunduses kõrvale panna ei ole – sel aastal oli hindamiseks esitatud 575 raamatut 32 maalt. Igal aastal antakse Leipzigi raamatumessil välja 14 auhinda. Sakk on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia 1986. aastal tööstuskunsti erialal. Töötanud on ta vabakutselise graafilise disainerina ja Vaal-galeriis disainerina, pühendudes peamiselt plakatikunstile.

Tema töid on eksponeeritud mitmetel rahvusvahelistel näitustel, nagu Colorado plakatibiennaal, Varssavi plakatibiennaal, Brno graafilise disaini biennaal jt. Isikunäitused on olnud Vaal-galeriis, tarbekunsti- ja disainimuuseumis jm. Saki plakateid leidub Victoria & Alberti muuseumis, Varssavi plakatimuuseumis, Toyama kunstimuuseumis jm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles