Muhvi auhind läks kunstnik Viive Noorele

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on aastate eest Postimehel kingitud Muhvi auhind.
Pildil on aastate eest Postimehel kingitud Muhvi auhind. Foto: Peeter Langovits

Tänavuse lastekirjanduse keskuse auhinna Muhvi saab lasteraamatute illustraator Viive Noor.


Viive Noor pälvis auhinna rahvusvaheliselt tunnustatud lasteraamatuillustraatorite loomingut tutvustava artiklisarja eest Eesti Ekspressi lisas Moodne Kodu, teatas lastekirjanduse keskus. Väljaannet peetakse meeles tänukirjaga.

Muhvi auhinna asutas Eesti Lastekirjanduse Keskus 2001. aastal, tunnustamaks inimesi, kes lastekirjanduse teemat trükisõnas sisukalt ja järjepidevalt valgustavad.

Varem on Muhvi auhinna saanud Krista Kumberg (2001), Ilona Martson (2003), Mare Müürsepp (2005) ja Leelo Tungal (2007). Väljaannetest on äramärkimist leidnud ajalehed Eesti Päevaleht, Postimees, Õpetajate Leht ning lasteajakiri Hea Laps.

Muhvi auhind kujutab endast laste meisterdatud populaarset Eno Raua naksitralli Muhvi, kes harrastas mõnikord kirjatööd. Auhinnaga kaasneb rahaline preemia, mille suurus on 3900 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles