Aasta debüüdi tegi luuletaja Berit Kaschan

Eva Kübar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Preemia Esimene Samm pälvis noor luuletaja Berit Kaschan.
Preemia Esimene Samm pälvis noor luuletaja Berit Kaschan. Foto: Ain Protsin

Laupäeval Tartus lõppenud kuuendal kirjandusfestivalil Prima Vista anti teist korda pidulikult üle kirjanduspreemia Esimene Samm, mille pälvis noor luuletaja Berit Kaschan. Neiu debüüt ilmus möödunud aasta novembris ajakirja Värske Rõhk 16. numbris ning köitis konkursi žürii tähelepanu isikupärase ja heal tasemel luulekeelega. Luuletustes lähtus autor paljuski ümbritsevast, kuid tõi läbi kerge huumori sisse ka valulisemaid varjundeid.





Kirjanduspreemia konkursi žürii, kuhu kuulusid tänavu Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakonna esimees, kirjanik ja literaat Berk Vaher, Eesti Kirjanduse Seltsi teadussekretär Marja Unt, kultuuriministeeriumi kirjandusnõunik Krista Ojasaar, kirjanik Hannes Varblane ja auhinna 2008. aasta laureaat Enor Niinemägi, oli oma otsuses vägagi üksmeelne.



Kirjanduspreemia Esimene Samm loodi Tartu Kultuurkapitali juurde 2007. aastal ning sellele saavad kandideerida autorid oma ilukirjanduslike debüüttekstidega,  mis on eelneva aasta jooksul perioodikas avaldatud.



Eile kolis Prima Vista üheks päevaks Viljandisse ning festivali järelmõjusid saab Tartus veel sel nädalalgi tunda, kui linna saabub menukirjanik Sofi Oksanen. Neljapäeval, 14. mail kell 16 jagab Oksanen Tartu kaubamaja Apollo raamatupoes autogramme ning kell 19 esineb Tartu Kirjanike Majas. Samuti toimub neljapäeval kell 17 Tartus Saksa Kultuuriinstituudis kontsert «Ood rõõmule...» Friedrich Schilleri 250. sünniaastapäeva tähistamiseks


Kirjandusfestival Prima Vista toimus Tartus kuuendat aastat järjest ning see on välja kasvanud Tartu Ülikooli raamatukogu raamatumessist Utlib Market. Selleaastase festivali patroon oli Andres Ehin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles