Galerii: Steni muinasjutuvõistluse võidutöö tuli Tartust

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Katoliku Hariduskeskuse õpilase Elo Altnurme muinasjutt «Veetüdruk ja tulepoiss. Maagia tempel» valiti tänavuse Sten Roosi muinasjutuvõistluse parimaks.

Sama kooli õpilane Katrina Külm kirjutas loo «Eesti «muinasjutt»», mis pälvis Eesti Lastekirjanduse Keskuse keeleauhinna. Pisut Andrus Kiviräha otsekohesest kirjutamisstiilist mõjutatud lugu on laipaderohke, erinedes tavalisest õnneliku lõpuga muinasjutust.

Ann ja Ants Roos jagasid laste jutuvõistluse preemiaid laupäeva keskpäeval Tallinna raekojas. Lugusid tuli seekord võistlusele 246, osalejaid on 42 koolist. Kõige kaugem muinasjutuvõistlusel osaleja tuli Riia eesti koolist, mille õpilane Hedviga Arta Gerina kirjutas loo «Kella Venus».

Ann Roos ütles, et Harry Potterist või Kääbiku lugudest inspireeritud võlumaailma on sel aastal muinasjuttude üheks iseloomulikuks jooneks. Laste omaloomingut mõjutab ka alati igapäevaelu. Ann Roos märkis, et tänavusel jutuvõistlusel on tegelasteks saanud pereisad, kes Soomes tööl käivad.

Teise koha võistlusel sai juba mitmekordne osaleja Aleks Tammiksaar Vändra gümnaasiumist «W. I. M. O. Ehk Wolfi isiklik metsaorkester» ja kolmas koht läks Pärnu Rääma põhikooli õpilasele Birgit Kreemile, kes kirjutas loo Pärnu jões elavast kuldkalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles