Manfred Vainokivil valmis film fotograaf Kalju Suurest

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manfred Vainokivi – režissöör, operaator, produtsent ja kunstnik ühes isikus.
Manfred Vainokivi – režissöör, operaator, produtsent ja kunstnik ühes isikus. Foto: Repro

Tallinna kinos Sõprus esitleti kaht uut dokumentaalfilmi - Manfred Vainokivi loob oma portreefilmis «Maestro» pildi legendaarsest fotograafist Kalju Suurest ning Kristjan Svirgsden heidab pilgu kinokunsti telgitagustesse oma filmis «Inimhingede insenerid».

Meetod, kuidas Kalju Suur akte pildistab ja selle tarvis modelle leiab, tundus Manfred Vainokivile nii intrigeeriv ja huvitav, et film sümpaatsest fotograafist lihtsalt pidi sündima, hoolimata sellest, et Kalju Suurt on filmilinal portreteeritud ka varem, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Kristjan Svirgsden annab oma filmilooga «Inimhingede insenerid» mõista, et kõik, mida filmiekraanilt näha saab, ei tule nii kergelt kätte. Pealkiri on laenatud diktaator Jossif Stalinilt, kes olla kirjanikke inimhingede insenerideks nimetanud. Omamoodi hingepeegeldajad on ju ka filmimehed.

«Inimhingede insenere» näeb sügisest koos mängufilmiga «Pangarööv», portreefilmi «Maestro» näidatakse Sõpruse kinos nädala jagu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles