Nukuteater valis muusikali «Shrek» uued muinasjututegelased

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinasjututegelane Jussike.
Muinasjututegelane Jussike. Foto: Repro

SA NUKU muusikali «Shrek» valiti uued kohalikud muinasjututegelased «Naksitrallide», «Sipsiku» ja «Klaabu» asmele. Uuteks tegelasteks on «Kaval-Ants», «Vanapagan», «Jussike» ja kitsetall.

Tegelaste leidmiseks korraldas Nukuteater konkursi, kus teatripublik sai välja pakkuda oma lemmikuid, keda nad sooviksid «Shreki» laval koos teiste tuntud muinasjututegelastega näha.

Kõiki asjaolusid arvesse võttes valiti muusikali uuteks tegelasteks rahvajuttudest pärit «Kaval-Ants» ja «Vanapagan», lasteraamatu ja multifilmi ning Nukuteatris juba 11 aastat mängitud lavastuse «Jussikese seitse sõpra» kangelane «Jussike» ning ülemaailmselt tuntud muinasjutust «Hunt ja seitse kitsetalle» pärit kitsetalleke.

Teatril on olemas ka luba Silvi Väljali loodud tegelase Jussike kasutamiseks muusikalis. Kuni 4. aprillini olid lavastusse kaasatud «Naksitrallid», «Sipsik »ja «Klaabu». Eno Raua pärijad aga ei olnud teatrile andnud luba Raua loomingut kasutada. Autoriõiguste rikkumise avalikuks tulemise järel kuulutas teater välja konkursi vabanenud muinasjututegelaste kohtadele.

Uusi tegelasi saab näha alates 1. mais Nokia kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles