Muuseumiöö külastajate hulk üllatas muuseumitöötajaid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumiöö plakat
Muuseumiöö plakat Foto: www.muuseum.ee

Äsjalõppenud esimese ülemaalise Muuseumiöö peakoordineerija Mariann Raisma leidis, et Muuseumiöö läks suurepäraselt korda ja mitmest rahvusest külastajate (Tallinnas oli mitmes muuseumise eesti- ja venekeelseid külastajaid pooleks) suur hulk arv üllatas muusemitöötajaid endidki.

Tänasel rahvusvahelisel muuseumipäeval kogunesid Tartus oma aastakoosolekule Eesti Muuseumiühingu liikmed, vahendas Muuseumiöö ürituste pressiesindaja.

Tartu linnapea Urmas Kruuse tunnustas oma tervituses pühendunud  muuseumitöötajaid ja rõhutas, et keerulistele aegadele vaatamata ei tohiks meie kultuurimälu hoidjad siiski alla anda, vaid peaksid sama ideerikkalt edasi tegutsema ja pakkuma ikka võimalusi siinelavatele inimestele oma mälu tankida.

Kultuuriministeeriumi muuseuminõunik Kersti Tiik andis edasi kultuuriminister Laine Jänese tervituse, milles too kinnitas, et Eesti muuseumides tehakse head tööd ja ollakse konkurentsivõimelised Euroopa tasemel. Valiti uus muuseumiühingu juhatus, mille esinaisena jätkab Piret Õunapuu. Eesti Muuseumiühingu auliige on tänasest eesti muuseumi suurkuju Heivi Pullerits.

Hinnanguliselt käis näiteks Eesti Ajaloomuuseumi kesklinna ja Maarjamäe
Lossi väljapanekutel Muuseumiöö jooksul kokku ligi 12 000, Kumu kunstimuuseumis 8000, Meremuuseumis 6500, Lennusadamas, Tervishoiumuuseumis ja Tallinna  Linnamuuseumis 5000, Energiakeskuses 4000, Kadrioru lossis 3000 külastajat, Tervishoimumuuseumis käis rohkem kui 2000, Viljandi Muuseumis 1500, Kuressaare linnuses ca 1000, Hiiumaa muuseumides kokku 1000, Eesti Panga Muuseumis 800, Adamson-Ericu muuseumis 800, Eesti Muuseumraudteel Lavassaares aga näiteks 300, Tallinna Kunstihoones 240 ja Paide muuseumis koguni 150 huvilist.

Järgmiseks kolmeks kuuks kandub muueumiaasta raskuspunkt Läänemaale ja esimese sündmusena annab Eesti Muuseumiühing  1. juunil Hiiumaa Muuseumi Pikas Majas üle Muusumisõbra auhinna kunstimetseen Enn Kunilale.

Piret Õunapuu sõnul teeb Eesti Muuseumiühing suure kummarduse heade külastajate, muuseumitöötajate, koostööpartnerite ja huviliste ajakirjanike ja väljaannete-kanalite - kõigi poole, kes väärtustavad meie kultuurimälu ja Muuseumiöö sedavõrd suurepärasele, mõni tõrvatilk välja arvata, õnnestumisele kaasa aitasid.

Muuseumiaasta eesmärk on pöörata tähelepanu meid ümbritsevale kultuuripärandile, vaimsetele ja esemelistele väärtustele läbi mäluasutuste vaatenurga.

Muuseumiaasta tahab väärtustada enam kui 200 aasta jooksul tehtut, tõstes fookusesse ligi 250 Eesti kunsti- ja ajaloo-, koduloo- ja erinevat teemamuuseumi - suured, väikesed, riiklikud ja eramuuseumid.

Aasta annab kõigile muuseumidele võimaluse ennast tutvustada, mõelda, mida huvitavat pakkuda nii laiale avalikkusele kui külastajatele ning tuua nähtavale oma igapäevatööd tegevad muuseumitöötajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles