Tuhanded inimesed tulid Jankovskit ära saatma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded inimesed tulid täna Lenkomi teatrisse, et jätta hüvasti näitleja Oleg Jankovskiga.
Tuhanded inimesed tulid täna Lenkomi teatrisse, et jätta hüvasti näitleja Oleg Jankovskiga. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Täna toimusid Moskvas tuntud vene näitleja Oleg Jankovksi matused, oma lemmikut olid tulnud ära saatma tuhanded inimesed.

Vana traditsiooni kohaselt saadeti täna aplausiga, mis kestis 10 minutit,  koduteatrist Lenkomist viimasele teekonnale vene näitleja Oleg Jankovski, vahendab ITAR-TASS.

Enamusel tulnutest olid kaasas lilled ja nad ei suutnud pisaraid tagasi hoida. Matusetseremoonia ajal kõlas teatrisaalis muusika filmist «See sama Münchhausen».

Kui kirst näitleja põrmuga jõudis selleks puhuks suletud Malaja Dimitrovka tänavale, siis aplodeerisid sinna kogunenud inimesed.


Näitleja maeti Novodevitšje kalmistule, matusetseremoonial osalesid kadunukese lähedased ja sõbrad.

Oleg Jankovski sündis 23. veebruaril 1944. aastal Kasahstanis, väljasaadetute peres. Tema isa oli endine tsaariarmee ohvitser, kes hukkus GULAGis. Jankovski soontes voolab poola aadlike verd.

Aastail 1967-73 töötas Saraatovi draamateatris, aastast 1973 Moskva Lenkomi teatris - oli üks selle juhtnäitlejaid. Mänginud rolle Leninist Hamletini. 1968. aastal tegi oma esimesed rollid filminäitlejana. Viimaseid N. Liidu rahvakunstnikke (1991), mitme Venemaa riikliku preemia laureaat.

• Filme: «Kilp ja mõõk» (1968), «Teenisid kord kaks sõpra» (1969), «Peegel» (1975), «Tavaline ime» (1978), «Seesama Münchhausen» (1979), «Barskerville'ide koer» (1981), «Lennud unes ja ilmsi» (1982), «Nostalgia» (1983) «Kreutzeri sonaat» (1987), «Esimene armastus (1995), «Paradiisilinnud» (2008), «Tsaar» (2009)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles