Estonia 104. hooaeg toob lavale kolm uut ooperit

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia teatri ja kontserdisaali hoone.
Estonia teatri ja kontserdisaali hoone. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Rahvusooper Estonia 104. hooaeg toob lavale kolm uut ooperit, ühe opereti ja kaks balletti, lisaks ooperite kontsertettekandeid.

Operettidest on uus Johan Straussi «Nahkhiir», maailmaesiettekandele tuleb Estonias Uwe Scholzi ballett «Teine sümfoonia» Robert Schumanni muusikale, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Mozarti armastusest ja paljust muustki rääkiva «Cosi fan tutte» lavastaja Walter Sutcliffe tuli Eestisse, et kogeda, kuivõrd vastab tõele kuuldus eestlastest kui kõrge muusikakultuuriga rahvast.

«Cosi fan tutte» lavastab Estonias noor, aga juba mitmes suures ooperiteatris ilma teinud britt Walter Sutcliffe, kes peab 18. sajandi sündmustikuga ooperit ikka veel värskeks, sest see esitab küsimusi, mida inimesed esitavad tänagi.

«See on lugu, mis ulatub komöödiast tragöödiani, see on irooniline, selles on sõnumeid, kuid kõige olulisem on selles esilekerkiv kahemõttelisus,» iseloomustas Sutcliffe ooperit.

Jaanuar toob Estoniasse Sergei Prokofjevi kogupereooperi «Armastus kolme apelsini vastu» Moskva Helikoni teatri ja meil vägagi tuttava Dmitri Bertmani lavastuses.

«Pisut rohkem riske, pisut rohkem vabadust, vähem konservatiivsust, võib-olla natuke vähem rahakesksust,» ütles Aivar Mäe hooaega kirjeldades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles