Näitusel saab vaadata restaureeritud arhitektuurimälestisi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Arhitektuurimuuseum.
Eesti Arhitektuurimuuseum. Foto: Peeter Langovits

Arhitektuurimuuseumi näitusel «Pool sajandit restaureerimist Eestis» saab näha siin restaureeritud arhitektuurimälestisi.

Enam kui poole sajandi jooksul on ajahamba ja inimeste käest päästetud väga suur osa Eesti ajaloolist arhitektuuri, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Arhitekt Fredi Tomps ütles, et Eesti on ajaloolise arhitektuuri poolest rikas - tähtsamad tööd on Tallinna vanalinnas, linnamüüril, aga ka Narvas. Samas kahetseb ta nõukogudeaegseid poliitilisi otsuseid puhastada linnad pärast sõda varemetest.

«Mitte ainult Narva, vaid ka Tallinn ja Harju tänav võiksid täna vaadates olla restaureeritud. Kui Narva Hermanni kindlust ja Raekoda poleks restaureeritud, ei tea me täna, kuivõrd Narva oleks säilinud Eesti linnana,» selgitas Tomps.

Näitusele «Pool sajandit restaureerimist Eestis Aastatel 1950-2000» on valitud kõige väärtuslikumad ja enim teaduslikku uurimist eeldanud restaureerimistööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles