Tom Stoppard: kõige täiuslikum asi maailmas on armastus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis viibiv mainekas briti näitekirjanik Tom Stoppard ütles, et küsimusele, mis on maailmas täiusele kõige lähemal, on palju vastuseid, kuid kui vaid ühe sõnaga vastata, on selleks loomulikult armastus.

Stoppard ei ole mitte ainult üks tuntumaid ja tunnustatumaid tänapäeva draamakirjanikke, vaid tal on ette näidata ka režissööritöö eest saadud Kuldlõvi Veneetsia filmifestivalilt, mis talle anti tema ühe esimestest näidenditest «Rosencrantz ja Guildenstern on surnud» ekraniseeringu eest. 1997. aastal pälvis sünnilt tšehh Stoppard ka sööri tiitli, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Intervjuus ütles Stoppard, et Linnateatri mängitud «Utoopa ranniku» triloogia esimene osa «Teekond» meeldis talle väga, sellel olevat vaim sees. «Olen seda näinud nüüd inglise, vene, jaapani ja eesti keeles ning minu jaoks on see suur asi, kuna näidend on küllaltki haruldane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles