Presidendi kultuuripreemia pälvis Marius Peterson

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marius Peterson Theatrumi etenduses «Linn», mille eest ta pälvis parima meesnäitleja tiitli.
Marius Peterson Theatrumi etenduses «Linn», mille eest ta pälvis parima meesnäitleja tiitli. Foto: Priit Simson

Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu määras kultuuripreemia Marius Petersonile, kes on tuntud nii Theatrumi näitleja, lavastaja kui ka tõlkijana.

Tänavune noore kultuuritegelase preemia läks Marius Petersonile, kes lisaks tööle näitleja ja lavastajana on tegev muusikalise kujundaja, muusiku ning raadioautorina, samuti kujundaja ja tõlkijana, teatas presidendi kantselei.

Noore kultuuritegelase preemia on mõeldud kuni 35-aastastele Eesti päritolu kultuuritegelasele, kelle kunstilised saavutused on leidnud laialdast tunnustust või kelle looming ning kunstiline tegevus on oluliselt kaasa aidanud Eesti riigi ja kultuuri tutvustamisele maailmas.

75 000 krooni suurust preemiat rahastab kultuurirahastu nõukogu liige Toomas Luman. Preemia antakse välja seitsmendat korda.

Eelnevatel aastatel on noore kultuuritegelase preemia saanud luuletaja Kristiina Ehin, baleriin Luana Georg, helilooja Helena Tulve, lavastaja Jaanus Rohumaa, dirigent Anu Tali, kirjanduskriitik Jan Kaus ning helilooja Tõnu Kõrvits ja rahvamuusik Krista Sildoja.

Marius Peterson pälvis mullu parima meesnäitleja auhinna Sergei Basini osatäitjana Theatrumi lavastuses «Linn».

President Toomas Hendrik Ilves annab Marius Petersonile preemia üle kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles