Dirigent Anu Talist sai Sarasota orkestri muusikaline juht

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Tali
Anu Tali Foto: Peeter Langovits / Postimees

Rahvusvahelisel areenil suurt edu nautiv Anu Tali nimetati Ameerika Ühendriikides Floridas tegutseva Sarasota orkestri muusikaliseks juhiks ja peadirigendiks.

Pärast 18-kuulist otsinguperioodi teatas Sarasota orkester, et Anu Talist saab järgnevaks kaheks hooajaks nende muusikaline juht. Ametlikult hakkab Eesti tuntuim naisdirigent oma töökohustusi täitma 1. augustil.

Tali on orkestri viies muusikaline direktor. Lisaks uuele ametikohale jätkab Tali ka Põhjamaade Sümfooniaorkestri juhtimist.

«Me usume, et Anu suudab Sarasota orkestri uuele tasemele viia ja juhtida kirega üht meie regiooni kultuuripärli,» ütles Sarasota orkestri esindaja Anne Folsom-Smith.

Tali sõlmis orkestriga kolme aasta pikkuse lepingu ning tema juhtimisel jõuavad publikuni esimene ja viies Masterworki kava, mis etenduvad 2013/14. hooajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles