«Sügisball» leidis Ameerikas levitaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Sügisball» on lugu üksindusest ja ahastusest, peaosas Rain Tolk..
«Sügisball» on lugu üksindusest ja ahastusest, peaosas Rain Tolk.. Foto: Kaader filmist.

Ameerika filmilevitaja Strand Releasing ostis Eesti mängufilmi «Sügisball» õigused, film jõuab peagi Ameerikas kinolevisse.

Eesti Filmi Sihtasutuse välissuhete juht Tristan Priimägi ütles BNSile, et Strand Releasing on ostnud «Sügisballi» kinolevi ja DVD-levi õigused.

Tema sõnul hakkab «Sügisball» linastuma pigem art-house kinosaalides. Nii toimub filmi Ameerika esilinastus MOMAs, mainekas New Yorki moodsa kunsti muuseumis asuvas kinosaalis. Strand Releasingul on peatselt kavas «Sügisball» Ameerika turul välja anda ka DVD-l.

Priimägi lisas, et samuti tegeldakse praegu aktiivselt «Sügisballi» pakkumisega festivalidele ja filmipäevadele.

Samuti on sõlmitud leping Briti levitajaga, aga selle nime praegu veel ei avalikustata.

Veiko Õunpuu film «Sügisball» räägib kuuest üksteisega riivamisi kokku puutuvast magalaelanikust, keda kõiki ühendab üksindusetunne.

Filmi peaosades mängivad Rain Tolk, Taavi Eelmaa, Juhan Ulfsak, Tiina Tauraite, Maarja Jakobson, Mirtel Pohla ja Sulevi Peltola.

«Sügisball» on võitnud mitmeid filmiauhindu, näiteks peaauhinna Hispaanias Valencias toimunud Cinema Jove rahvusvahelisel filmifestivalil, Veneetsias Orrizzonti auhinna ning tunnistatud parimaks filmiks Marrakechis.

Lisaks on Veiko Õunpuu nimetatud parimaks režissööriks Thessalionikis Kreekas ja Bratislavas Slovakkias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles