Enn Põldroos näitab arvutil tehtud maalikunsti

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maalikunsti klassik Enn Põldroos.
Eesti maalikunsti klassik Enn Põldroos. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kunstnik ja kirjanik Enn Põldroos näitab Tartus Tampere majas enda arvutil tehtud maalikunsti, enamikelt maalidelt vaatab vastu Põldroos ise.

Enn Põldroos on alati tundnud huvi tehniliste vidinate vastu ning arvuti pakkus talle võimaluse luua teistmoodi maalikunsti, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

«Minu eesmärgiks on ilmselt alati olnud selline elukontsentraadi leidmine, mingi hetke või momendi fikseerimine või sellest mingi ekstrakti välja võtmine. Seda tegelikult arvuti võimaldab väga hästi,» selgitas Põldroos.

Arvutil maalimine on kunstniku sõnul ka selles mõttes kergem, et kui midagi läheb viltu, siis saab selle alati tagasi võtta, lõuendi ülemaalimine on raskem.

Praegu Tampere majas üleval olevad arvutimaalid on valminud enamjaolt 2004. aastal ning on üleval nime all «Panoptikum».

«Selle näituse nimi on «Panoptikum», mis on teatavasti vahakujude muusemi nimeks olnud, eks siin olegi ju ainult näod, need ongi mingisugused vahakujud maailmast - mingid märkkujud,» ütles Põldroos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles