Vaata, milline näeb välja Leedu vabadusvõitluse mälestussammas!

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu välja kuulutatud Leedu vabadusvõitlejate mälestuseks Vilniuse Lukiškių väljakule püsitatava mälestusmärgi võitjad on selgunud. Esikoha vääriliseks tunnistati Vidmantas Gylikise, Vytenis Hanselli ja Ramunė Švedaitė võistlustöö «Hingelind» - see on poeetiline pilt, mis suudab hästi selgitada ajaloolise poliitilise võitluse ideed.

Teise koha pälvis Kęstutis Antanėlise, Dalius Regelskise ja Gintautas Tiškuse võistlustöö «Valgus» ning kolmandaks jäi Gitenis Umbrasase võistlustöö «Leedu vabadus».

Kavandeid hindas ekspertžürii: arhitektid Rolandas Palekas, Artūras Blotnys ja Tomas Grunskis, kunstnikud Kęstutis Kuizinas ja Skaidra Trilupaitytė ning skulptorid Alfonsas Vincentas Ambraziūnas ja Algirdas Bosas. Ekspertide sõnul on huvitav ka Lukiškių väljak ise - kuna see kannab linnaväljakuna ka hulka muid funktsioone, eelistatigi lahendusi, mida saaks integreerida linna igapäevaellu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles