Tallinnas kohtusid üheksa riigi sõjaväemuusikajuhid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol sõjaväeorkester jalutuskäigul.
Fotol sõjaväeorkester jalutuskäigul. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Täna lõppes Tallinnas viies rahvusvaheline sõjaväemuusika inspektorite konverents, mille käigus üheksa riigi sõjaväemuusikajuhid vahetasid kahe päeva jooksul kogemusi ja koordineerisid ühiseid rahvusvahelisi projekte.

Konverentsist võtsid kaitseväe peastaabi teatel osa lisaks Eesti sõjaväemuusikutele esindajad Saksamaalt, Austriast, Hollandist, Norrast, Šveitsist, Lätist, Soomest ja Kanadast.

«Sõjaväemuusika on rahva ja sõjaväe liitmisel kõige olulisem faktor, kuna see on kõige avatum ja nähtavam sõjaväetegevus,» ütles kaitseväe peadirigent ja orkestri ülem kolonelleitnant Peeter Saan.

Konverentsil keskenduti põhiliselt sõjaväemuusika uutele arengujoontele, sõjaväeorkestrite rollile rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel ja rahvusvaheliste sõjaväemuusikafestivalide korraldamisele.

«On väga levinud, et sõjaväeorkestrite väikesed grupid käivad kriisipiirkondades sõduritele esinemas,» ütles Saan ja lisas, et sõjaväemuusika on ka oluline mobilisatsioonifaktor.

Vastavalt traditsioonile nimetatakse erinevates riikides sõjaväemuusika inspektoreid ka kaitseväe peadirigentideks. Nii on see näiteks Eestis, Soomes ja Lätis.

Rahvusvahelist sõjaväemuusika inspektorite konverentsi korraldatakse igal aastal juunis. Eelmisel aastal toimus üritus Hollandis, järgmisel aastal kogunevad juhtivad sõjaväemuusikud Lätis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles