Kultuuriministrid sõlmisid Eesti-Gruusia kultuurikoostöö lepingu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti kultuuriminister Rein Lang ja Gruusia kultuuriminister Mirian Odisharia allkirjastasid täna Kuressaare lossi kapiitlisaalis Eesti-Gruusia kultuurikoostöö programmi aastateks 2013-2016.

Langi sõnul on tegemist esimese sellise konkreetseid tegevusi puudutava kultuurivahetuse programmiga, mis on Eesti ja Gruusia vahel. «Gruusia on meile oluline partner ja soovime koostööd kultuuri vallas veelgi tõhustada,» märkis Lang.

Uus koostööprogramm sisaldab punkte koostööst pea kõigis loomevaldkondades, sealhulgas teineteise kultuuripärandi tutvustamise, infovahetuse, loovisikute ja kollektiivide vahetuse, kunstinäituste korraldamise kohta ning täpsustab loovisikute ja delegatsioonide ning näitustevahetuse tingimused.

Tänavustel Saaremaa Ooperipäevadel on peakülalisteks just kolm ooperiteatrit Gruusiast. Sügisel esilinastub Eesti-Gruusia ühiselt toodetud mängufilm «Mandariinid».

12. oktoobril 2004. aastal sõlmiti Tallinnas Eesti Vabariigi Valitsuse ja Gruusia Valitsuse vaheline kultuuri-, haridus-, teadus-, noorsoo- ja spordikoostöö leping, mis on raamdokumendiks ja eelduseks kultuurivahetuse koostööprogrammiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles