Tõnu Trubetskylt ilmus raamat Eesti pungi ajaloost

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Trubetsky
Tõnu Trubetsky Foto: Postimees

Rokiklubis Tapper esitleti Tõnu Trubetsky uut raamatut «Anarhia ENSVs. Eesti punk 1976-1990», mis on esimene eesti pungiajalugu käsitlev teos.

Raamatu kirjutas Trubetsky enda mälu põhjal., vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

«Ta ei ole subjektiivne, võib-olla subjektiivset on nii palju, et on Tallinna-keskne,» rääkis autor, kelle arvates võib pungist kirjutada terve riiulitäie raamatuid, sest see on lõpmatu teema.

Trubetskyl ongi tegelikult veel kaks pungiajaloo raamatut juba praktiliselt valmis, millest viimane jõuab otsaga tänapäeva välja.

Punkar Villu Tamme leiab, et sääraste raamatute ilmumine on vajalik, sest nüüd saavad kõik teada, kuidas siis asjad päriselt olid - et ei olnud vaid imeliku välimusega purjus kakerdajad tänavatel. Samas nendib Tamme, et Trubetsky on liigagi faktitruu olnud.

«Mõnes mõttes oleks vajalik ka päris kohe selline juturaamat, väikeste liialdustega, tegelikult oli see suhteliselt troostitu, või mis ta troostitu, ikka rõõmus, väga tore värk, aga noh selline hale värk, võrreldes ikka päris Londoni pungiga,» rääkis Villu Tamme, kelle meelest tuleks teha ilukirjanduslik teos, kus natuke juurde panna ja ägedamaks asja teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles