Seriaalimaraton

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2s alustab 9. septembril uus kodumaine seriaal «Naabriplika». Fotol näitlejad Harry Kõrvits,  Loore Martma, Siim Maaten ja Andrus Eelmäe.
Kanal 2s alustab 9. septembril uus kodumaine seriaal «Naabriplika». Fotol näitlejad Harry Kõrvits, Loore Martma, Siim Maaten ja Andrus Eelmäe. Foto: Kaupo Kikkas

Kanal 2 pakub algaval telehooajal uusi kodumaiseid ja välismaiseid telesarju.  
 

Sügisel 20. sünnipäeva tähistav Kanal 2 alustab uue hooajaga sel pühapäeval, mil pärast «Suvereporteri» lõppu jõuab eetrisse Türgi draamasari «Sajandi armastus». Ottomani impeeriumi sultani Suleiman I ja haaremiorjatar Alexandra armastusloo peaosas näeme Halit Ergençi – näitlejat, kes võlub vaatajaid seriaalis «Tuhat ja üks ööd».

Uuringufirma Emor teleauditooriumi juulikuu ülevaate andmeil oli «Tuhat ja üks ööd» telekanalite üldarvestuses vaadatavuselt 6. saade. Keskmiselt jälgis juulis seda Türgi sarja 93 000 vaatajat. Kui arvestada, et sari on eetris igal argipäeval kaks tundi, siis on selline vaatajate arv lausa suurepärane.

Suurt vaadatavust tõotab ka pühapäeval alustav «Sajandi armastus». Ajaloolistel faktidel põhinevat romantilist kostüümidraamat näidatakse juba 50 riigis ning väidetavalt elab teleintriigidele kaasa 200 miljonit fänni. Samas on seriaal kogunud ka hulga vastaseid – Türgis on toimunud mitu protestiaktsiooni, et «Sajandi armastuse» tootmine lõpetataks.

Ka Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan on sarja hukka mõistnud, sest tema arvates näitab see riigi ajalugu liiga negatiivselt. Ajalooliselt oli ju Suleiman enim maid vallutanud Türgi sultan – tippaegadel oli tema võimu all pool Euroopat. Ent veriseid lahinguid väga kallilt tehtud «Sajandi armastuses» ei näe, sari keskendub ikka Suleimani ja Alexandra armastusele ning Suleimani ekskaasa sepitsustele.

Üdini positiivne

Kanal 2 hakkab septembris peale armastatud sarja «Pilvede all» näitama veel teistki suure hitipotentsiaaliga kodumaist seriaali: esmaspäeval, 9. septembril stardib Martin Alguse ja Ergo Kulla «Naabriplika».  Soe, südamlik ja üdini positiivne sari räägib noorest väliseestlasest, USAs sündinud ja kasvanud Liisist,  keda mängib Von Krahli teatri muusikaline juht ja näitleja Loore Martma.

Liisi saab päranduseks maja väikeses Eesti külakeses. Ent tema otsus sinna majja elama jääda ei meeldi sugugi kohalikele «isakestele». Kodumaine «Toscana päikese all» tõotab romantikat, intriige ja headuse-kurjuse võitlust. Seriaalis mängivad Harry Kõrvits, Siim Maaten, Liina Vahtrik, Andrus Eelmäe, Merle Talvik, Peeter Rästas, Katrin Pärn, Kait Kall jpt.

Menuseriaali «Pilvede all» stsenaristilt Eleonora Bergilt ja režissöörilt Toomas Kirsilt on aga  oodata uut suhtedraamat «Kartulid ja apelsinid», mis keerleb psühholoog Viviani ja tema klientide, peresuhete ja endise mehe ümber. Peaosades on Elisabet Reinsalu ja Lauri Liiv; millal sari teleekraanile jõuab, seda Kanal 2 veel ei avalikustada.   

Madeiral tegutsenud «Saare sosinad» on aga kolinud Gruusiasse ning nüüd kannab seriaal pealkirja «Mägede varjud». Segaste eraelu- ja ärisuhete rägastikku vürtsitavad sel hooajal Mait Malmsten ja  Harriet Toompere kehastatavad armunud ajakirjanikud, kes satuvad pidevalt õigel ajal õigesse kohta.

Kolmapäeval, 4. septembril alustava sarja «Pilvede all» naiste elu on 12 kuud edasi läinud: Piretist on saanud sotsiaalministeeriumi ametnik, Mari on kolinud taas koju ning Kertust on saanud üliõpilane, kes sattunud tudengielu ahvatluste võrku. Uute näitlejatena lisanduvad seltskonnaga Liis-Katrin Avandi ja Katrin Saukas.  

Neljapäeviti saab kaasa elada kodumaisele komöödiasarjale «Parim enne», kus psühholoogipreili Anne (Marta Laan) otsib ikka oma unelmate meest ja püüab hakkama saada kummaliste patsientide ja veel kummalisemate kolleegidega.

Uute osadega jätkub müstikahõnguline põnevussari «Süvahavva». Indrek Hargla loodud põneviku uued osad viivad vaatajad nii keskaegsesse Tallinna kui ka tänapäeva Eesti varjatud radadele. Septembris tasub «Süvahavva» austajatel minna aga ka raamatupoodi, sest esimese hooaja põhjal on valminud samanimeline romaan. «Kelgukoerte» sõpru Kanal 2 sel hooajal ei rõõmusta, seriaal teeb aastase pausi.

Kohe algaval telehooajal toob Kanal 2 ekraanile ka mitu põnevat välismaist sarja, neist intrigeerivaim on «VICE» – 2013. aasta aprillis USAs eetrisse jõudnud dokumentaalsari valgustab lapsterroristide, uimastisõltlaste jt varjatud maailma.

Välismaised staarid

Väljamõeldud maailmadest võib aga suurimaks telehitiks kerkida alles sügisel USAs eetrisse jõudev põnevussari «Must nimekiri», kus kinotäht James Spader kehastab ohtlikku tagaotsitavat, kes ootamatult ühendab jõud FBIga.

Kuldgloobusega pärjatud filmitäht Kevin Bacon mängib sarimõrvarist ja FBI agendist  jutustavas põnevusmärulis «Jüngrid». «Klientide nimekiri» on draamasari üksik­emast, kes elab meesklientidele «õnnelikke lõppe» tegeva massöörina salajast topeltelu.

Põnevusdraama «Viimne pelgupaik» keskmes on Ühendriikide tuumaallveelaeva meeskond, kes otsustab eirata peastaabist tulnud käsku lõhata rakett, mis võib vallandada III maailmasõja.  «Maffia-arstis» näeb aga, mis juhtub siis, kui noor ja lootustandev kirurg peab oma venna elu päästmiseks käed lööma kriminaalidega. Lisaks jätkavad tuttavad sarjad «Mentalist», «Nikita»,  «Jahtunud jälg», «Harry seadus», «Lõppmäng» jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles